Welkom bij Eco Boerderij de Haan

Duidelijk artikel over het verschil tussen echte rauwe melk en het 'witte goedje' dat in de supermarkt verkocht wordt

Update: "Melk" is flink in het nieuws. Het ANP meldde eind oktober dat Zweedse onderzoekers ontdekt hebben dat veel melk drinken helemaal niet zo gezond is als vaak wordt beweerd en dat melk de kans op botbreuken niet verkleint. De bevindingen werden gepubliceerd in het British Medical Journal, u kunt het volledige onderzoek daar nalezen. Suikers in melk (lactose en galactose) zouden de boosdoeners zijn. Maar... Gaat dit onderzoek wel over echte melk, rauwe melk van de boerderij? Dat onderscheid wordt niet gemaakt door de onderzoekers uit Zweden. Ze onderzochten ruim 100.000 mannen en vrouwen in de jaren 80 en 90 en hielden hun gezondheid 10 tot 20 jaar in de gaten dmv vragenlijsten. Rauwe melk van grasgevoerde koeien is écht wat anders als "melk" uit de supermarkt, dus onderstaand artikel is nu nog meer van belang. Lees het en trek zelf uw conclusies.

Bij 'Links' is - met persoonlijke toestemming van de auteur - een mooi artikel toegevoegd over de verschillen tussen melk van de boer en wat u in de supermarkt aantreft. Lees De verdwenen smaak van melk, geschreven door Petra Essink. Op een prachtige manier wordt beschreven waarom we echte rauwe melk zouden moeten drinken, in plaats van "een vetloos dood product dat onze gezondheid schaadt". Dit artikel verscheen in 2010 in het tijdschrift "Seizoener", een onafhankelijk tijdschrift voor (en door) scholen. Eén opmerking over de tekst: "De melk had een duidelijke 'stalgeur' en de smaak was een beetje 'koeiig'" staat er in de tekst - maar dat geldt niet voor de rauwe melk van Ecoboerderij De Haan! Die geur en smaak komt door het voeren van nat kuilgras - en dat doet Matthijs de Haan niet, waardoor zijn rauwe melk echt héérlijk smaakt! Lees het artikel en stuur het door naar iedereen die geïnteresseerd is!

In dezelfde categorie


Laat een reactie achter