Hieronder ziet u een beschrijving van een aantal boeken die verkrijgbaar zijn in de Boerderijwinkel van Ecoboerderij De Haan. Voor een beschrijving van het boek van Dr. Weston A. Price - Voeding en fysieke degeneratie - kijk bij het hoofdmenu.

Van harte aanbevolen!


Gezondheid en VerjongingAndreas Moritz - Gezondheid en Verjonging €47,50

"Tijdloze geheimen van gezondheid en verjonging", "Vernieuwende geneeskunde voor de 21e eeuw", "Ontdek de genezende kracht van de natuur in jezelf". Dat alles op de voorkant van één boek, een boek over 'gezondheid'. Dat is nogal wat zult u denken... Het is een boek dat Matthijs de Haan u van harte kan aanbevelen, een boek dat iedereen die bewust met z'n gezondheid bezig is (of gaat...) zou moeten lezen. Een korte beschrijving.

Een goede gezondheid kan relatief gemakkelijk bereikt worden. 'Gezond zijn' is het uitgangspunt, niet ziekte. Bestsellerauteur Andreas Moritz onthult in dit boek de meest voorkomende oorzaken van ziekte en veroudering. Hij biedt krachtige en bewezen methoden om de oorzaken van ziekten weg te nemen en een goede gezondheid te bereiken, ongeacht je leeftijd. Dat is anders dan wat gewone artsen doen: die kijken niet of nauwelijks naar de oorzaak, ze verstrekken 'medicijnen' die niet echt genezen. De meeste artsen proberen de ziekte te bestrijden of de symptomen te onderdrukken, met allerlei bijwerkingen als gevolg.

Reguliere artsen weten helaas te weinig van de werking van lichaam en geest om iemand werkelijk van de kwalen af te kunnen helpen. Het boek 'Tijdloze geheimen van gezondheid en verjonging' is gebaseerd op 35 jaar werk en onderzoek in de gezondheidszorg en op waardevolle ervaringen met duizenden mensen over de hele wereld. Het onthult alles wat je moet weten om gebruik te kunnen maken van de geneeskracht van de natuur, het boek geeft je een dieper inzicht en perspectief. Je krijgt de beschikking over weinig bekende, eeuwenoude geheimen, die al duizenden jaren met succes worden toegepast.

Andreas Moritz, geboren in Duitsland (1954), wijdde zijn leven aan het begrijpen en behandelen van de achterliggende oorzaken van ziekte. In zijn boek beschrijft hij in begrijpelijk Nederlands met duidelijke instructies wat je moet doen. Moritz stuurt de lezer in de richting van het 'zelfhelend vermogen' van het menselijk lichaam. Hij is er van overtuigd dat het lichaam zélf voor de genezing moet zorgen, van welke ziekte dan ook. 'Medicijnen' genezen niet, ze zijn schadelijk en verstorend. Voeding en meditatie, dát is belangrijk.

De schrijver valt de farmaceutische industrie aan vanwege hun hebzucht en manipulatie, getuige de miljarden boetes die Big Pharma in de loop van de jaren kreeg heeft hij daar een punt... De auteur doet stevige uitspraken, zo zou aids, kanker en MS veroorzaakt worden door een gebrek aan eigenwaarde en onderdrukte emoties. Niet iedereen zal daar direct begrip voor kunnen opbrengen, je zult maar iemand in de familie hebben met zo'n ernstige ziekte, of je bent zelf slachtoffer... Maar van lezen word je wijzer, het zet aan tot nadenken. Het boek kan ook als naslagwerk gebruikt worden, overzichtelijk gerubriceerd per hoofdstuk of met behulp van de uitgebreide index. Of u nou zoekt op aambeien of artritis, op darmkrampen of diabetes, op galstenen of groeiachterstand, op kaalheid of kokosolie, op mazelen of migraine, op obesitas of oorontsteking, op reuma of roodvonk, op zeezout of zuurbranden - u vindt het in dit boek. Lees het en doe er uw voordeel mee!


Radicale RemissieRadicale Remissie - Dr. Kelly A. Turner €22,50

Het onderschrift van dit boek is "De negen speerpunten die een wezenlijk verschil kunnen maken", gevolgd door "Tegen alle verwachtingen in kanker overleven". Op de achterflap staat onderstaande tekst.

Na een wereldwijd onderzoek naar meer dan duizend gevallen van radicale remissie – mensen die na een diagnose van een ernstige of zelfs terminale kanker volledig genezen zijn – geeft dr. Kelly Turner, psychotherapeut en onderzoeker gespecialiseerd in de integratieve oncologie, in dit boek de resultaten van
dit onderzoek. Het eindresultaat van dit onderzoek bevat de verbazingwekkende inzichten van de negen speerpunten die dr. Turner bij nagenoeg iedere overlevende met een radicale remissie die ze heeft bestudeerd, heeft aangetroffen en een uitleg van hoe de lezer deze leefregels zelf kan toepassen. Radicale-remissie-overlevers vertellen hun verhaal, waarbij actiepunten aan het einde van ieder hoofdstuk de lezer op weg helpen. Dit boek opent onze ogen voor wat mogelijk is op het gebied van blijvende genezing, van radicale remissie.

Dit boek is een must voor:

  • Mensen met kanker die met reguliere zorg behandeld worden (chemotherapie, operatie en/of bestraling).
  • Mensen met kanker die na de reguliere zorg naar huis zijn gestuurd om te sterven.
  • Mensen met kanker die van reguliere zorg afzien.
  • Mensen met kanker die in remissie zijn en willen voorkomen dat de kanker terugkomt.
  • Mensen zonder kanker die willen voorkomen dat ze kanker krijgen.

Dit boek toont aan dat het mogelijk is om zelf voor een 'spontane genezing', een radicale remissie, te zorgen en je kanker te laten verdwijnen en te voorkomen dat die terugkomt, of te voorkomen dat je überhaupt kanker krijgt. Ik hoop dat kankerpatiënten en hun dierbaren door dit boek met ware verhalen over
genezingen worden geïnspireerd, net zoals ik geïnspireerd raakte toen ik mijn eerste geval van radicale remissie ontdekte. Ik hoop dat ze, door het feit dat sommige mensen tegen alle verwachtingen in wél van kanker herstellen, bemoedigd worden.

Dr. Kelly A. Turner

Voor meer informatie: www.radicalremission.com